dijous, de juliol 16, 2009

Cal continuar la mobilització

(publicat al TOT Cerdanyola del 16/07/2009)

El nou intent de tancament del CAP Fontetes comença a descarrilar. I no precisament gràcies al govern municipal ni els partits polítics locals. Com sempre, ha estat la mobilització veïnal la que, primer, ha denunciat públicament la liquidació encoberta de l'ambulatori i, posteriorment, ha forçat la conselleria de salut a replantejar la seva postura. Només cal recordar com els responsables municipals i de la Generalitat, prenent-nos per ximples, ens ho intentaven vendre com una millora de l'atenció primària que la ciutadania no enteníem.

Però la lluita no ha acabat. La mobilització ha de continuar. El CAP Fontetes necessita tot el personal actual i calen noves contractacions per garantir l'atenció sanitària al nou CAP La Farigola. El creixement urbanístic dels darrers anys ha provocat un augment de població a Cerdanyola i cal exigir un augment proporcional o major dels recursos sanitaris. No podem acceptar que sigui d'una altra manera. Tenim el dret d'exigir-ho i l'obligació de reivindicar-ho.

Aquesta nova agressió a la sanitat pública deixa clares algunes coses. La primera és la indecència i l'oportunisme dels grups polítics del consistori, que s'apunten al carro d'aquesta reivindicació ciutadana en interès estrictament electoralista, en especial CiU i PSC, partits que a nivell nacional lideren el procés de privatització de la sanitat i dels serveis públics en general. La segona és la covardia política del govern municipal, incapaç de plantar cara a la Generalitat per defensar els interessos del poble de Cerdanyola. I la més important de totes, que la mobilització no només és útil per assolir conquestes socials, sinó que és el millor instrument que tenim les classes populars per reivindicar i exigir els nostres drets.