dissabte, de maig 23, 2009

Iniciativa Internacionalista concorrerà a les eleccions europees

Finalment el meu vot no ha estat il·legalitzat. El tribunal constitucional, anul·lant la decisió del suprem, va autoritzar la candidatura Iniciativa Internacionalista-La Solidaridad de los Pueblos a concórrer a les eleccions europees del proper 7 de març. Ja vaig dir que la il·legalització no em sorprenia gens. Però la decisió del TC ha estat tota una sorpresa i molt més una alegria per la important victòria política que representa. Una contundent sentència que suposa un revés als interessos de les faccions més reaccionàries del poder polític, econòmic i mediàtic de l'estat i que deixa en evidència el govern del PSOE (especialment el ministre d'interior), que ha jugat el paper de botxí. Us convido a llegir el comunicat oficial que emès per la candidatura Iniciativa Internacionalista-La Solidaridad entre los Pueblos (Kaosenlared.net)

Malgrat la decisió del suprem, la campanya de criminalització contra la candidatura encara continua, només cal fer una ullada als mitjans de comunicació oficial del règim i el seu entorn. El feixisme espanyol, suposadament enterrat durant "la transició", cada cop es va deixant veure més sovint. Cada cop que s'il·legalitzen opcions polítiques, cada cop que es clausuren mitjans de comunicació, quan la repressió policial es converteix en l'única recepta contra els que volen canviar l'actual estat de coses. Avuí, més que mai, cal exigir la derogació de la llei de partits!

Pel dret a l'autodeterminació dels pobles.
Per les llibertats democràtiques plenes.
No a la discriminació de gènere.
Contra l'Europa del capital.
Per la justícia social.
JO VOTARÉ INICIATIVA INTERNACIONALISTA - LA SOLIDARITAT ENTRE ELS POBLES


6 comentaris:

Hugo Martínez Abarca ha dit...

Hola, Carles
Me parece plenamente legítimo que pidas el voto para Iniciativa Internacionalista, pero lo veo incompatible con tu pertenencia a un agregador de Izquierda Unida, como I Love IU.
En el pasado otros blogueros de I Love IU han pedido el voto para UPyD, PSOE, IPV, IA... y todos ellos han salido de I Love IU (bien es cierto que sólo el que pidió el voto para IA tuvo la sensatez de pedir antes su baja de I Love IU).
Como sabes, en I Love IU no se dan consignas de obligado cumplimiento; pero es el agreegador afín a una organización política y entiendo que no debe ser el lugar desde el que pedir el voto para otras listas.
Hay otros agregadores en los que nos podemos encontrar todas las gentes de todas las izquierdas, pero en I love IU, lo normal es que estemos las gentes que tenemos como principal referente político y electoral a Izquierda Unida, ¿no crees?
Un saludo,
hugo

Anònim ha dit...

Hola Hugo. Entiendo lo que dices y se que tienes mucha razón.

Fui militante de EUiA hasta el pasado mes de noviembre de 2008, cuando conjuntament con todos los militantes jóvenes de EUiA de Cerdanyola del Vallès (y alguna otra gente de la asamblea local que ha acabado siguiendo nuestro camino) abandonamos la organización.

Me di de alta en ILoveIU mientras era militante, y al darme de baja no avisé a los administradores del agregador. Y como es natural, he seguido publicando artículos en mi blog, que a su vez se han publicado en ILoveIU. La verdad es que si me dan de baja del agregador lo comprenderé y no me parecerá ningún acto represivo.

Salut!!

Hugo Martínez Abarca ha dit...

Lo siento mucho, de veras. Espero que pronto vuelvas a ver en EUiA y en IU a tu referente político y nos reencontremos.
Un saludo,
hugo

superegidor ha dit...

Carles, celebro que tinguis l'esperança que un partit polític dels d'ara pugui salva les barreres democràtiques actuals, i treballar per als seus ciutadans, no per ells mateixos.
Jo no tinc aquesta sort, i tinc la sensació, que amb aquest sistema i sobre tot, aquesta mentalitat i manera de fer dels nostres polítics, no seran gaire diferents dels que vareu abandonar fa poc.
Sort, jo de moment votaré en blanc, a veure si pujant el % algú s'ho pren en serio, i reflexiona abans de que això peti. Si els que no pensen anar a votar fessin alguna cosa similar, ja veuries com algú començaria a tirar del carro.

Anònim ha dit...

superegidor, primer de tot dir-te que II-SP no és cap partit, sinó una candidatura conformada per diversos col·lectius de les esquerres revolucionàries de diferents pobles de l'estat. En resum, un projecte de confluència de totes i tots els que estem per derrocar l'actual estat espanyol sorgit de la rentada de cara del franquisme, la mal anomenada transició.

Si tu vols votar en blanc, em sembla perfecte, però crec que pensar que si un dia es mobilitzés tota la gent cap el vot en blanc algú (suposo que et refereixes a aquest mateixos polítics professionals i gestors del règim que critiques) tiraria del carro. Veig que tens massa confiança en les institucions burgeses capitalistes. Jo no en tinc gens, per això confio en la lluita al carrer, tot i que crec que tenir presència institucional pot suposar un instrument força útil de difusió (ja s'ha vist com acaben tots els que opten per gestionar el règim).

I és en aquesta línia que plantejo el meu recolzament a aquesta candidatura, no per l'objectiu de treure representació a l'europarlament (cosa que estaria molt bé), sinó per les dinàmiques que a partir d'aquesta candidatura s'estan generant a molts llocs (també a Cerdanyola).

superegidor ha dit...

Dons si creus que aquests no reaccionaran com els que acabes de deixar quan els hi arribi la seva quota de poder...
Ei, i ells també estaran temptats per aquesta societat capitalista i els seus tentacles, no?
Però si coneixes algú desencantat amb aquest moment polític i que no veu en els polítics actuals i el seu enfoc la solució, i si a sobre no pensava anar a votar, diga-li que voti en blanc o nul, que els hi foti als morros i demostri que aquesta societat no passa de la política, sinó passa d'ells.
Igualment, torno a repetir, si tu ho tens clar...