dijous, de febrer 28, 2008

Carta oberta als vaguistes de fam de SEAT

(publicat al TOT Cerdanyola del 28/02/2008)

Companys Diosdado, José María i Wenceslao.

Us adreço aquesta carta oberta per mostrar la meva solidaritat amb la vostra vaga de fam, que en 16 dies ha aconseguit forçar la direcció de SEAT a iniciar la readmissió dels acomiadats de l’expedient de regulació del 2006 que ho han sol•licitat. Heu obert una nova via cap a la resolució d’un conflicte que mai s’hauria d’haver produït, si les autoritats laborals i algunes cúpules sindicals s’haguessin mostrat fermes en la defensa dels drets dels treballadors.

Han estat moltes les mostres de suport i solidaritat que heu rebut els acomiadats i acomiadades de SEAT, en aquesta llarga lluita per recuperar els vostres llocs de treball, com moltes i importants han estat les mobilitzacions que heu encapçalat. Una lluita que ha permès desemmascarar un expedient de regulació fraudulent i la voluntat de SEAT de fer neteja “d’elements subversius”. La prova, com vosaltres heu denunciat públicament, són les noves contractacions que ha fet l’empresa d’ençà.

Aquesta victòria és un nou referent en la lluita contra el lliure acomiadament, un autèntic instrument patronal per fer xantatge als treballadors, a raó de 45 dies per any treballat (en el millor dels casos). Heu demostrat que la defensa dels llocs de treball ha de tornar a ser una revindicació irrenunciable, més encara front l’ofensiva de deslocalització que amenaça el nostre país.

Vull agrair-vos l’exemple que significa aquesta lluita per a la joventut, com ho són també la vaga dels conductors d’autobusos, la vaga general d’ensenyament, la lluita a Durex i tants altres conflictes que ens mostren l’autèntica injustícia en què es fonamenta el sistema capitalista. Accions com aquestes són necessàries per combatre “el efecto Iguazú”.