dilluns, de febrer 04, 2008

El meu salari

La setmana passada vaig llegir un post molt interessant al blog del Joan Josep Nuet (senador d’EUiA) en el que deixava “les coses clares” sobre el seu salari com a senador. Em va semblar un gran exercici de transparència política, i vaig pensar que jo també faria el mateix “un dia d’aquests”.

Després de la meva abstenció a l’increment de retribucions al darrer ple, han aparegut rumors referents al meu salari com a regidor. No és que vulgui donar massa importància a aquest fet, però sí m’ha ajudat a decidir-me a escriure aquest post avui, així evito que puguin haver-hi malentesos (perquè els rumors no els podré evitar, donada la meva condició de regidor).

Treballo com a programador a una empresa química de Montcada, de dilluns a divendres, 6 hores al dia (no en faig 8 perquè l’empresa no vol). El meu salari anual, a data 31 de desembre de 2007, és de 20.919€ bruts que, un cop aplicades les pertinents retencions en matèria d’IRPF, seguretat social i formació, rebo en 12 mensualitats de 1092€ i tres pagues extres de 1204€. Com molta altra gent, pago un lloguer a preu abusiu de mercat (600€/mes).

Per la meva activitat com a regidor tinc les següents retribucions: 400€ per assistència a ple i 270€ per assistència a la comissió informativa de mediambient i territori, on sóc portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA. Això vol dir, 670€ bruts al mes, 11 mesos l’any (a l’agost no hi ha ple ni comissions informatives). Tal com em van explicar a l’àrea de recursos humans, l’ajuntament paga una quantitat fixa cada mes, 530€ bruts (520€ després d’aplicar la retenció mínima d’IRPF, 2%) i al final de l’any “polític” (juny), es liquida en funció del número de sessions a les que s’hagi assistit (òbviament no es cobra pels plens o comissions informatives a les que no s’hi assisteix).

El destí d’aquesta retribució és fàcil: EUiA. Dels 520€ que cobro cada mes dono 350€ a l’assemblea local d’EUiA (és públic que volem obrir un local a Cerdanyola, perquè no en tenim encara). Els 170€ restants me’ls quedo jo per pagar l’IRPF en la propera declaració de renda, perquè òbviament no pagaré de la meva butxaca l’increment d’impostos que em suposa rebre retribucions de l’ajuntament. El mes de juny faré liquidació, un cop hagi fet la declaració de renda, i donaré a EUiA la resta.

5 comentaris:

Enric ha dit...

Ei Carles, felicitats per aquest post. Això és el que haurien de fer tots els regidors, continua així.

Salut i república.

Marc ha dit...

Molt bé Carles! Això és transparència!

De salari per al teva feina no cobres malament, però per ser del sector TIC és una merda... jo, al mateix sector, hem quedo als 16200 € bruts anuals de merda...

Podries fer el text millor redactat i enviar-lo a la premsa local, no? Potser estaria bé que EUiA Cerdanyola féssiu alguna cosa així.

Jesús Hernández ha dit...

Hola Carles,

A mi també em va agradar l'escrit del Nuet i també m'agrada el teu.

Només voldria afegir que, igual que tu no t'enriqueixes amb la política (que queda ben clar explicant els teus ingressos i despeses), també crec que cap dels regidors que treballen "full time" per l'ajuntament ni el mateix alcalde tinguin uns salaris desorbitats.

Comptant les aportacions que fan als seus respectius partits i les retencions els hi queden uns ingressos que tots ells podrien superar fàcilment en cas que dediquessin les mateixes hores de feina a qualsevol altre feina, com per exemple una empresa privada.

Vinga Carles, una abraçada!

Anònim ha dit...

Ei, gràcies a tots per participar ;-)

Marc, se que el meu salari em situa lleugerament per sobre del mileurisme, però que està per sota del que es paga a la meva empresa també t'ho dic. Quan ens veiem ja t'explicaré aquesta batalla...

Jesús, entenc que enllaces amb la meva abstenció al passat ple. Em sembla que barreges dues coses diferents. L'abstenció, com ja he dit, va ser una postura política, entenent que no era de "adient" pujar uns salaris que ja s'havien pujat 6 mesos enrera (ningú ha parlat de salaris desorbitats). Aquesta és, podem dir, la posició d'una part d'ICV-EUiA, de la que òbviament jo en formo part. Insisteixo que no va ser una qüestió personal meva, sinó política. Per altra banda, que no vulgui quedar-me res del que cobro com a regidor sí és una qüestió estrictament personal meva. No jutjo ningú per actuar d'una manera diferent i respecto l'opció personal de cadascú.

Jesús Hernández ha dit...

Segurament no m'explicat massa bé. No entro a valorar la teva abstenció, tot i que jo no m'haguès abstingut. Més que res perquè si no m'equivoco l'increment ha estat per sota de l'ipc, no?

El que dic és que el teu cas és un exemple d'una persona que no s'enriqueix amb la política. Però que la resta de regidors i regidores de l'ajuntament de Cerdanyola també són exemples de gent que no s'enriqueixen amb la política. Només era una puntualització no dic que tu hagis parlat de salaris desorbitats, ni res d'això.

Ja ho parlarem en persona i segur que ens entendrem millor!

Apa, Salut i República.