dissabte, de febrer 09, 2008

14-F, vaga general a l'ensenyament

En defensa de l'ensenyament públic i de qualitat

14 DE FEBRER
VAGA i MANIFESTACIÓ


A les 12 hores, de Plaça Universitat a Plaça Sant Jaume
No volem aquesta llei

Rebutgem el contingut de la proposta de bases per una Llei d'Educació a Catalunya (LEC) i fem una crida al professorat i al conjunt de la ciutadania a mobilitzar-se per aconseguir la seva retirada.

1. La millora de l'educació pública no passa per una gestió jeràrquica i empresarial de les escoles ni per la lògica del mercat, sinó per un augment seriós de la inversió, que possibiliti abordar tota la problemàtica i les necessitats dels centres i de l'alumnat.

2. La Llei obre noves vies de privatització de l'educació. Promou formes de gestió privada al centres públics, que podrien passar directament a mans d'entitats vàries.

3. La Llei aposta per una desregulació de les condicions laborals del professorat. A través d'aquesta Llei, l'Administració pretén eludir la seva responsabilitat en la marxa de l'ensenyament públic, tot traspassant-la als propis centres.


USTEC·STEs (IAC) CCOO ASPEPC-SPS FETE-UGT CGT



Més informació: http://www.ccooensenyament.net/

4 comentaris:

Esther ha dit...

hipocresia

on eren els sindicats units quan es va signar el Pacte Nacional per l´Educació i durant la implantació de la sisena hora?

llavors no hi haven eleccions

salut!

Anònim ha dit...

Esther, sobre les "estratègies" dels grans sindicats (imagino que és a qui et refereixes) no vull entrar a parlar, perquè seria un tema molt llarg, però ja et dic que discrepo (i molt) del que fan actualment les seves cúpules. Que el fet de que hi hagin eleccions influeix? Doncs crec que si, no en tinc dubte, però no considero que per això sigui incorrecte la vaga del proper dijous. No nego que existeixi hipocresia, com tu dius, per part d'alguns, però tot i així penso que la reivindicació és justa.

Salut!!

CoBeT ha dit...

He recomendado a otros blogs de gente cercana (ICV-EUiA) que mañana mantengan algo sobre la huelga como método de presión para que ICV-EUiA se desmarquen de esta ley, incluso parlamentariamente si hace falta. Creo que sería interesante darle difusión a la iniciativa, y si conoces gente de ERC y PSC, quizás incluso se podría intentar extender la iniciativa.

Dejo n enlace a la página donde hacía la propuesta por si quieres unirte al debate o aportar algo:
http://www.nodo50.org/foroiu/viewtopic.php?t=4346

Jonatan Márquez Cervantes ha dit...

No m'he informat bé sobre el tema pero pel que sembla les reinvicacions són més que justes (vull estudiar-me el tema abans de parlar molt).

Em sembla bé que la gent es manifesti quan vulgui. Amb eleccions o no.