divendres, de febrer 01, 2008

Abstenció al ple de gener

En el ple d'avui m'he abstingut en la votació del punt 6 ("RATIFICACIÓ RESOLUCIÓ INCREMENT RETRIBUCIONS I INDEMNITZACIONS PER ASSISTÈNCIA A SESSIONS") , on es proposava aplicar l'increment del 2% d'IPC previst, tant a treballadors i treballadores de l'ajuntament com càrrecs polítics, expressant un vot diferenciat respecte del grup municipal. Vull deixar clar que és una posició política, no personal, encara que, evidentment, la comparteixo. Us deixo la meva intervenció al ple, on s'argumenta el sentit del meu vot.

Bona nit a tothom.

Voldria aprofitar aquest torn de Precs i Preguntes per explicar el perquè de la meva abstenció en el punt 6 de l’ordre del dia. Així evitem possibles lectures interessades.

En primer lloc, vull deixar molt clar que estic plenament a favor de l’increment del 2% (IPC previst) per a les treballadores i treballadors de l’ajuntament, com no podia ser d’una altra manera. Aquest és un dret que, com a sindicalista, he defensat, defenso i defensaré, perquè és una eina que tenim la classe treballadora per defensar que els nostres salaris no perdin poder adquisitiu, o en perdin menys, juntament amb la revisió salarial.

Ara bé, no estic d’acord amb que aquesta pujada també s’apliqui al càrrecs polítics. Ja vaig mostrar el meu desacord amb l’increment de les retribucions per als regidors i regidores el passat mes de juny. En aquella ocasió, el 18%, una mesura difícilment defensable davant dels treballadors i les treballadores, a qui volem representar en aquest ajuntament.

Aquesta nova pujada, del 2% d’IPC, hauria de ser absorbida pel 18% que ja es va incrementar ara fa poc mes de 6 mesos. No ha estat així, i és per aquest motiu que he optat per l’abstenció en aquest punt.

Moltes gràcies.

7 comentaris:

Javi Montes ha dit...

A mi em sembla coherent la teva posició, ara bé aquest augment tan important en la partida de retribucions es va aprovar en el Pressupost Municipal votat fa poc. En aquest pressupost la partida pujava un 70 % i en aquesta ocasió el teu vot va ser favorable. La veritat és que no entenc la postura de llavors i la d’ara...

Una abraçada Carles!

Marc ha dit...

Molt bé Carles! Jo hagués votat igual. I entenc que ara votis això i els pressupostos votessis a favor :) és absolutament lògic.

Anònim ha dit...

Javi,

aquesta afirmació que fas és poc seriosa i ho saps. En primer lloc, perquè la pujada es va aprobar el juny (i jo ja em vaig abstenir) i al desembre, als pressupostos, només es recollia un acord de ple que s'havia de cumplir. En segon lloc, perquè és obvi que per si sol aquest no és un argument per abstenir-se al pressupost municipal. Seria poc seriós no votar a favor per discrepàncies només amb una partida pressupostària que representa poc més de l'1% del total.

En el cas d'ahir, es plantejava una nova pujada de les retribucions, per això em vaig abstenir. Pots estar d'acord o no, però no tiris de demagògia per dir que la meva postura no va ser coherent. Segurament no tinc una posició 100% coherent (com tothom), però en tot cas no crec que sigui per aquest motiu.

Parlant de coherència, suposo que hauràs transmés la mateixa crítica al grup municipal del PSC, que tant va criticar el juny i el desembre l'increment de sous, i ahir no va dir res al respecte d'aquesta nova pujada.

Salut!!

Anònim ha dit...

Hola Marc. Crec que és important que els joves aportem aire fresc a la política, ja n'hem parlat de vegades. La política fa massa olor de naftalina, cal anar renovant una mica el fons d'armari.

ibarro73 ha dit...

Felicitats Carles!

ibarro

Esther ha dit...

tampoc es pot votar contra la minsa apujada dels treballasors "normals"

salutacions

Anònim ha dit...

Esther, per això el vot no va ser en contra, sinó una abstenció.