dilluns, de gener 05, 2009

Aturem la massacre a GazaPROU COMPLICITAT AMB LA MASSACRE DEL POBLE PALESTÍ

L’exèrcit d’ocupació israelià està cometent una nova massacre a Gaza. De moment, el resultat d’aquest nou acte de barbàrie ha causat centenars de morts i ferits, incloent-hi un nombre indeterminat d’escolars que, en el moment del primer atac militar israelià, eren conduïts cap a casa des de l’escola. Aquest últim bany de sang de civils palestins, tot i ser el més despietat, no és el primer, ni suposa un canvi de lògica en l’estratègia d’apartheid i colonització israeliana. És més, ve a culminar el llarg setge israelià a Gaza, que de moment, per una part, ha merescut diversos pronunciaments no vinculants per part de diversos organismes internacionals i, per altra part, s’ha de destacar que les decisions que sí són vinculants han estat sistemàticament ignorades per els diversos governs israelians. Fa mesos que el poble palestí de Gaza viu una situació completament insostenible, atrapat dins d’un veritable camp de concentració, privat de recursos, de queviures elementals, de cap possibilitat de desplaçar-se, encerclat per l’exèrcit israelià i amb les fronteres d’Egipte tancades.

Davant d’aquesta situació, no podem quedar-nos de braços plegats. La nostra inacció alimenta la complicitat dels governs de la Unió Europea. En lloc de pressionar el govern d’Israel per les greus i sistemàtiques violacions de drets humans, crims de guerra i incompliment sistemàtic del dret internacional, el passat 9 de desembre els governs europeus van decidir enfortir les relacions comercials de la Unió Europea amb l’Estat d’Israel, sense condicionar aquest acord a la presa de mesures cap a una pau justa a la regió, que respecti els valors propis de la democràcia i dels drets humans. El govern d’Israel, encoratjat també per la manca de crítica nord-americana, ha entès el missatge d’aprovació i actua en conseqüència. Fins i tot a casa nostra, els departaments de Vicepresidència i d’Innovació, Universitats i Empresa, han posat el seu gra de sorra aquestes darreres setmanes protagonitzant visites a Israel amb l’objectiu “d’impulsar les relacions econòmiques amb Israel”, obviant així els reiterats informes de l’ONU que equiparen el règim d’ocupació israelià amb l’apartheid sud-africà, i que reclamen a la comunitat internacional incrementar la pressió política i econòmica vers l’Estat d’Israel.

Les organitzacions sotasignades ens neguem a l’exercici deshonest i immoral d’equiparar les parts en conflicte. La desproporció de víctimes és aclaparadora -de centenars a una, en aquest cas-. Ens neguem a ser còmplices de la massacre contra el poble palestí. És per això que fem una crida als nostres governants i a tota la societat civil perquè facin seu el compromís amb la cultura de la pau, expressat de manera àmplia i reiterada per la ciutadania del poble de Catalunya. En el moment present, aquest compromís passa per la ruptura immediata de tots els acords de cooperació i associació comercial amb l’Estat d’Israel, en tots els nivells -europeu, espanyol i català, i per això reclamem:

- Que el govern de l’Estat Espanyol aturi el comerç d’armes amb l’Estat d’Israel.

- Que la ciutadania de Catalunya deixi de comprar productes israelians.

- Que el govern de la Generalitat suspengui els acords comercials amb Israel que el departament de Vicepresidència i el d’Innovació, Universitats i Empresa estan promovent.

Primers signataris: Comunitat Palestina de Catalunya, Plataforma Aturem la Guerra, NOVA , Institut de Drets Humans de Catalunya, ACSUR - Las Segovias, Servei Civil Internacional, CIEMEN, Associació Catalana per la Pau, Sodepau, Xarxa d’Enllaç amb Palestina, Alternativa de Catalunya, ONG Compromesos amb el Món, Fundacio Pere Ardiaca, Grup Blanquerna, Joves d’Esquerra Nacionalista, Partit Socialista de Mallorca-Entesa Nacionalista, Ateneu Independentista Barraqueta, Comité Suport al Moviment Sem Terra Brasil (MST– Barcelona).

5 comentaris:

Jesús Hernández ha dit...

Ei Carles, com va tot?Vas anar a la mani?

Estic totalment d'acord amb el comunicat de la plataforma. Ara be, crec que s'ha de fer una puntualització i és que la Generalitat no té cap acord comercial amb l’Estat d’Israel, només havien existit quan governava CIU. No és per defensar als departaments d'ERC de la Gene (Vicepresidencia i Innovació) ni per fer corporatisme del govern, però en aquestes coses els comunicats han de ser rigorosos.

Doncs això, canya a l'Estat d'Israel i una abraçada!

Jesús.

Jordi ha dit...

Un post que parla, d'alguna manera, de tu ...
Una abraçada,
Jordi

Jordi ha dit...

ep!
que no he posat l'enllaç!
http://eplanas.blogspot.com/2009/01/aigua-beneda-de-sant-mart.html
Ara sí!
Jordi

Unknown ha dit...

Hola Jesús. Si que vaig anar a la mani, amb un grup força nombrós de gent de Cerdanyola.

Sobre el que dius dels acords entre la Gene i l'Estat d'Israel, primer deixar-te aquest enllaç. No se com en dius tu a que dos consellers viatgin amb un grup d'empresaris a Israel. Potser van anar a fer turisme. I suposo que també deus conèixer el paper actiu d'Israel a l'hora de designar Barcelona com a seu de la Unió per la Mediterrània. Si tot això no són acords comercials, ja em diràs tu que és. Són elements que ajuden a entendre la postura condescendent per part del govern de la Gene, que oficialment continua parlant de guerra entre Israel i Hamas... "manda güebos!!".

Canya a l'estat nazi-sionista d'Israel!

Un abraçada.

Unknown ha dit...

Hola Jordi. Gràcies per deixar-me l'enllaç.

Salut!!